Pomoč v stiski

Psiho-socialna pomoč v primeru psihične stiske ali nasilja

Če se soočate z negativnimi občutki, mislimi in emocijami ali nasiljem, vam svetujemo, da se o tem pogovorite z osebo, ki ji zaupate. Lahko se obrnete tudi na katero od sledečih oblik telefonskega svetovanja, ki nudijo pomoč posameznikom v stiski:

 

Zaupni telefon Samaraijan 

 

Zaupni telefon Samarijan je telefon, ki je na voljo osebam v duševni stiski. Deluje vse dni v letu, 24 ur na dan in je brezplačen. Pogovori so anonimni in zaupni. 

Več informacij na: http://www.telefon-samarijan.si/v-stiski/ 

 

Telefon: 116 123

 

Klic v duševni stiski

 

Klic v duševni stiski deluje v okviru Univerzitetne Psihiatrične klinike Ljubljana. Klici so zaupni, klicatelj pa lahko ostane anonimen. Poiščejo lahko tudi dodatno strokovno pomoč. Pokličete jih lahko ponoči med 19. in 7. uro zjutraj. 

Več informacij na: https://www.psih-klinika.si/koristne-informacije/klic-v-dusevni-stiski/ 

 

Telefon: (01) 520-99-00

 

Prisluhni mi - Telefon za pomoč v čustveni stiski

 

Telefon za pomoč v čustveni stiski “Prisluhni mi” se izvaja v okviru Psihološke svetovalnice SFU Ljubljana. Svetovanje je brezplačno, pokličete pa jih lahko od ponedeljka do petka med 16.00 in 20.00.

Več informacij na: https://sfu-ljubljana.si/sl/novice/brezplacno-svetovanje-telefon-za-pomoc-v-custveni-stiski-prisluhnem-ti 

 

Telefon:  031 50 60 50

 

SOS telefon za žrtve nasilja

 

Društvo SOS se ukvarja z nudenjem podpore na poti iz nasilja. Klic je brezplačen in zaupen.

Več informacij na: https://drustvo-sos.si/ 

 

Telefon: 080-11-55

 

Krizni center za ženske in otroke, žrtve nasilja

 

S klicem na spodnjo številko se lahko s strokovno delavko pogovorite o vaši situaciji in dobite informacije ter pomoč pri odločitvi glede tega, kaj narediti. Pokličete jih lahko vse dni v letu, 24 ur na dan.

Več informacij na: https://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/krizni-center