Od odločbe do asistence

Pogosto upravičenci do osebne asistence po prejemu odločbe ne vedo kako naprej. Kdo je tisti, ki jim bo omogočil najboljše pogoje in asistente? So razlike med izvajalci osebne asistence in kakšne so te razlike?


Koraki do koriščenja osebne asistence

Osebno asistenco koristite tako, da vašo vrednotnico predate izvajalcu osebne asistence, z njim podpišete načrt in dogovor o izvajanju osebne asistence. Postopek je zelo enostaven in hiter. Potem pa sledi najtežji del – iskanje primernih asistentov. Če se odločite za družinske člane je lahko postopek izpeljan že v nekaj dneh, v nasprotnem premeru čas od dogovora do koriščenja zavisi od velikosti baze osebnih asistentov izvajalca.

Kateri izvajalec je pravi?

Vsi izvajalci so vezani na zakonodajo, vključno z višino plače. Ob plači 23. plačilnega razreda so dolžni izplačati tudi pripadajoče dodatke. Med dodatke spada tudi malica, ki pripada vsem – tudi družinskim članom.

Ob odločitvi ne pozabite, da je izvajalec hkrati delodajalec in ima pravico do prerazporeditve delavca v kolikor se po tem pojavi potreba. Kar v praksi pomeni, da vas lahko kadarkoli dodeli drugemu uporabniku. V našem združenju se zavedamo pomena dobrega odnosa asistent- uporabnik, ki je podkrepljeno z zaupanjem, zato asistentov ne prerazporejamo, razen če je to izrecna želja tako uporabnikov kot asistenta.

Razpolagamo z bazo čez 100 potencialnih asistentov iz celotne Slovenije in je velika verjetnost, da se v bazi že nahaja asistent, ki bi bil pravi za potrebe novih uporabnikov.

Naše prednosti

  • nudimo strokovno podporo,
  • velika baza osebnih asistentov,
  • hitrost – od odločbe do osebne asistence je glede na obstoječe uporabnike preteklo v povprečju 5 dni,
  • dodatna izobraževanja in usposabljanja s področja komunikacije, izboljšanja odnosov, zakonodaje,
  • telefonska podpora uporabnikom in asistentom,
  • elektronska podpora,
  • brezplačno usposabljanje za osebne asistente in uporabnike,
  • asistenti imajo možnost delati preko s.p-ja. Zaradi našega strokovnega znanja iz poslovnega področja lahko svetujemo, preračunamo in najdemo najboljšo finančno rešitev,
  • nekateri izmed vodstva društva imajo za sabo težke izkušnje na področju zdravja in vas razumejo bolje, kot kdorkoli.

Prvi korak za koriščenje osebne asistence po prejetju odločbe je le klic stran. Pokličite nas na 070 132 771

 

Morda vas zanima tudi:

 

 

 

 

 

Zadnje objave

Uporabnik

Asistent